De derde delegatie komt eraan

Na een volle week hebben we een goed gevoel over de trainingen hygiëne en local fundraising. De deelnemers waren zo enthousiast en actief dat onze verwachtingen over de resultaten hoog gespannen zijn!

Inmiddels ook al veel kinderen gezien, nu 38, een heel gevarieerd gezelschap maar erg leuk. Gelukkig was er ook een ochtend over om met mijn eigen CP-daycare team bij elkaar te komen en praktijk- en theorievragen door te nemen. Eerst met een kindje erbij om de behandeling die we bedacht hebben tijdens het onderzoek te herhalen en te oefenen. Het meisje hield zich goed dus we konden goed werken.

Ik kwam er wel achter dat het ontwikkelingsmateriaal en speelgoed aan vervanging toe is. Thuis heb ik nog veel liggen, maar dit keer hebben we de koffers vooral gevuld met semi orthopedische schoentjes die we hergebruiken. Al 3 paar kunnen gebruiken en in Dinajpur wachten ook 4 kinderen op de schoenen. Mijn collega’s , ouders, het revalidatiecentrum en de schoenmaker hebben ons deze keer aan veel schoenen kunnen helpen in de juiste maat, dus dat is hartstikke gaaf en zinvol. Twee koffers vol zijn mee, top!

Wat minder ontwikkelingsmateriaal dus, maar hier hebben wij wel het een en ander kunnen scoren en nog wat besteld bij Marian die morgen uit Nederland aan zal komen.

Op vrijdag zijn we op de lunch geweest bij mijn teamleidster Moni die ontzettend lekker heeft gekookt, maar we voelden ons zo tonnetje rond dat we ‘s avonds zijn over gegaan op fruit als maaltijd. Heerlijk luchtig en fris.

Zaterdag de klap op de vuurpijl, naar de Stationskinderen. Altijd een heerlijke happening daar te zijn en die snoetjes te zien. Elly gaf daar de eerste ronde van de hygiëne training , aangepast voor kinderen. Met een leuk verhaaltje met handpoppen, in het Bengaals (dat kan zij!!!) leerden kinderen hoe belangrijk het is zich te wassen. Erna volgde een handenwassessie. Door de kinderen handen te geven hadden we hun handen eerst vol gesmeerd met glitter. Dit om te laten zien hoe bacteriën verspreid worden als je iemand handen geeft. Heel origineel en leuk bedacht door Elly. Als je goed je handen had gewassen, moesten de glitters weer weg zijn. Het was een gezellige middag en 45 kinderen waren geboeid en ontzettend braaf in die kleine ruimte.

Vandaag met de bus naar Dhaka gereisd en blijkbaar is dat erg vermoeiend want erna hebben we 3 uur geslapen.

Nu nog ons huiswerk maken voor de training local fundraising en dan vroeg naar bed, zodat we morgenochtend Marian van Kalmthout kunnen ontvangen als zij voet op Bengaalse bodem zet. De derde delegatie uit Nederland komt eraan.

Ria

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *