De visvijver

Vorige week vrijdag ben ik aangekomen in Phulbari. Het was nog licht, dus was de eerste reis achterop de brommer naar de visvijver. De beheerder ging daar net voeren. Dat was een mooi gezicht, hij ging in een soort ronde ton het water op en de vissen kwamen al op het geluid af. Ze sprongen hoog boven het water uit.

De visvijver ziet er fris en schoon uit en hij is best groot. Er is halverwege een net gespannen om de  eenden tegen te houden die ook op het voer afkomen. Daar kunnen de vissen onderdoor maar dat snappen de eenden gelukkig  niet.

De vissen zijn al gegroeid en kunnen een deze dagen gevangen en naar de markt voor de verkoop.

Tijdens de overstromingen was een gedeelte van de kant ingestort en konden vissen ontsnappen. Dat is een verlies natuurlijk, maar de dijk is snel gerepareerd en het aantal visjes dat weg zwom is zeer beperkt gebleven. De schade daardoor viel ook mee, omdat de visjes nog klein waren dus nog niet zoveel van het voer hadden opgegeten.

Door de overstromingen is de visprijs op dit moment gunstig. Alleen het voer is helaas ook extra duur omdat oogsten mislukt zijn.

Ik zie dat het onderhoud met veel zorg en bekwaamheid wordt geregeld. Er is een mooi hutje gemaakt voor de beheerder, hij slaapt daar ook, s nachts waakt hij. Het hutje is netjes en schoon en heeft een aparte afgesloten opslag voor het voer. De familie betrokken bij het project houdt het allemaal goed in de gaten.

 

Ik heb er een goed gevoel bij.

Groetjes Ria

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *