En weer verder!

We hebben even op het platteland gebivakkeerd, maar nu zijn we weer in Mymensingh. De terugreis viel wel wat tegen. In plaats van 6 uur hebben we 12 uur in een gammele bus gezeten op de hobbelige wegen en onwijs drukke steden.

Hier in Mymensingh zijn we gelijk aan de slag gegaan met het programma voor mensen met het down syndroom en hun ouders. Een hele bijeenkomst waar moeders elkaar ontmoeten en zich door elkaar gesterkt voelen. Er waren ook buurtgenoten aanwezig. Dit om mensen duidelijk te maken hoe het is om een kindje met het downsyndroom te hebben. Eén moeder vertelde het volgende. Haar zoon pakt bij ieder huisje spullen weg, maar als iemand er iets van zegt wordt hij agressief… Nu hebben de ouders van de jongen een grote bak bij hun huis gezet voor de ontvreemde spullen. De buurtbewoners komen dan ‘s avonds hun spullen terug halen. Het programma van de groep heet ‘Bloem uit eigen tuin’. Heel mooi gekozen!

Daarna ben ik met Marian van Kalmthout de markt op gegaan en hebben we leuke spullen gekocht. Vandaag een daycare dag- en activiteitenplan uitgelegd, zodat ze over een tijdje verder kunnen met hun programma.

Vanmiddag zijn we verder gegaan met de Training Hygiëne. De begeleiding ging aan de ouders uitleggen wat ze vorige week hebben geleerd bij de training. Ook de ouders pakte het heel goed op. Kortom een succes dat de begeleiding alles heel goed kon uitleggen.

Groeten van Anne-Rose.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *