Splintergroep glaskunst bracht een prachtig bedrag bij elkaar voor PHYSCI. 

Het hele jaar maken vrijwilligers van deze groep glaskunstwerken en die verkopen ze.

De opbrengst wordt verdeeld onder goede doelen.

Dit jaar mochten wij daarin delen.

Heel hartelijk dank.

 

Kerstverrassingen

Een kamer vol met enthousiaste dames maakte een gezellige boel. Onder deskundige leiding van Anne-Rose wat een prachtige creaties gemaakt.

Als extra verrassing kwam Janny op bezoek om een cheque te brengen met een donatie voor Physci van de wereldwinkel ‘s-Gravenzande, die inmiddels is gesloten. Geweldig hoeveel mensen er aan de kinderen in Bangladesh denken.

Heel hartelijk dank!

Kerstmarkt Merwebolder

De laatste weken hebben we niet stilgezeten.

Op de kerstmarkt in Sliedrecht waren we natuurlijk ook weer present.

Een prima dag.

 

 

 

 

Sponsorfietstocht 2019
Kees en Fred trotseren kou en wind om de route uit te zetten voor de sponsorfietstocht op zondag 19 mei as. Fietst u mee? In de pdf  20190403fietsen voor bd vindt u alle informatie. Het wordt vast weer top gezellig. Een Bengaals hapje en drankje horen erbij natuurlijk.

Aanmelden kan via kees@physci.nl. Vermeld je naam, startplaats, aantal volwassenen en kinderen, de afstand die u denkt te rijden, betaalwijze contant of per bank. Op de dag zelf komen mag ook, maar voor de organisatie is het fijn als we het eerder weten.
Startplaatsen: 1 – Den Haag, 30 & 50 km:
Ria en Kees, Ru Paréstraat 35, 2552CP
2 – Naaldwijk, 15, 30 & 50 km:
KDC Zonnehof, Gerberalaan 4, 2671KD

Starttijd: tussen 9:00 u en 10:30 uur
Inschrijfgeld: € 20,00 per volwassene, kinderen gratis
Contant gepast op de dag zelf of vòòr 15 mei overmaken op bankrekening NL75 TRIO 0197741142 t.n.v. Stichting PhySCI o.v.v. Fietstocht Bangladesh.

Tot dan!

 

Lieve kinderen van de BESOS loop.
Wat hebben jullie fantastisch gelopen tijdens de sponsorloop! Voor de kinderen in Bangladesh die zelf niet kunnen rennen is dit een geweldig waardevol en groot cadeau. Weten dat er kinderen in Nederland zijn die voor hen zo hartstikke hun best hebben gedaan geeft hen al het gevoel dat ze ook belangrijk en waardevol zijn. Het bedrag dat jullie bij elkaar hebben gerend met doorzettingsvermogen en motivatie is ongekend hoog. Jullie zijn toppers !!
Heel erg bedankt namens de gehandicapte kinderen in Bangladesh.

Ria

 

 

 

 

 

Bij Albert Heijn in Wateringen is actie gevoerd. Mensen konden hun statiegeldbon inleveren voor Physci. En heel veel mensen hebben dat gedaan. Fijn dat zo veel mensen meeleven met het werk van Physci.

De actie leverde € 263,25 op.

Wateringen: Bedankt!

 

 

 

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe het leven is in Bangladesh, waar Ria hMicrosoft Word - Vooraankondiging.docxaar werk voor de Stichting PhySCI doet? Dat is moeilijk voor te stellen zonder er geweest te zijn. Flink wat deelnemers hebben een beetje geproefd wat de verschillen en soms ook verrassende overeenkomsten zijn met ons eigen kikkerlandje.

Op zondag 3 juni was er een fietstocht in de
omgeving van Den Haag: het Westland, waarvan de opbrengst ten
goede komt aan PhySCI.

20180328paasmandje

In het kader van deze actie die wij voeren voor landaankoop in Dinajpur, samen met de Wilde Ganzen vinden er veel creatieve workshops plaats. We voeren allerlei acties voor de bouw van een goed bereikbaar en groter dagcentrum voor gehandicapte kinderen in Bangladesh,

Op zaterdag 24 maart maakten 14 dames een prachtig, fris en orgineel voorjaarstuk onder leiding van Annerose van der Zwet. Er was volop keus aan voorjaarsbloemen, bollen en groen> Daarmee probeerden wij in originele kistjes stukjes op te maken. Sommige dames hadden hun eigen schaal mee genomen om op te maken en daardoor was er een variatie in werkstukken. Een gezellige bijeenkomst.

Zaterdag 14 april was er een workshop: Planned Pooling onder leiding van Sylvia Opdam. Tien dames gingen aan de slag met deze niet zo eenvoudige techniek. Er werd gehaakt, uitgehaald, opnieuw begonnen,  maar door de geduldige en persoonlijke uitleg van Sylvia gingen de meeste dames toch in  een enthousiaste stemming naar huis. We zijn benieuwd naar de werkstukken.

In de nabije toekomst zullen er nog meerdere workshops georganiseerd worden zoals: wolvilten en boetseren.

Aanmelden is mogelijk via Ria@physci.nl zodra de data bekend worden.

Samen met Wilde Ganzen voert PhySCI actie voor landaankoop voor een groter en beter bereikbaar dagcentrum voor de gehandicapte kinderen in Bangladesh.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

27 februariOLYMPUS DIGITAL CAMERA
Op 27 februari was er weer een Bengaalse maaltijd,
in verband met onze Actie voor landaankoop met Wilde Ganzen. Het was een gezellige avond met vriendinnen en nog eten voor het goede doel ook, lekker Bengaals.

Een aanrader !!!

 

 

 

2 februari
Op vrijdag 2 februari was de eerste Bengaalse maaltijd van dit jaar,
201803403bengaalse maaltijd-wgin verband met onze Actie voor landaankoop met Wilde Ganzen.
Het was gezellig en een heerlijke maaltijd met enthousiaste mensen.

Voor herhaling vatbaar.

 

28 januari 2018
201803402rommelmarkt-wg 201803401rommelmarkt-wgBijgaande wat foto’s van de rommelmarkt op 28 januari 2018, in verband met onze Actie voor landaankoop met Wilde Ganzen.

 

Er was weinig opbrengst in geld, maar het was een mooie ervaring met mensen die elkaar ontmoeten in een wijkcentrum met veel sociaal werk en activiteiten.

Warm en mooi, dus toch een succes!.

10 januari 2018
Inmiddels is er een start gemaakt om het bedrag voor de grondaankoop voor ADD bij elkaar te sprokkelen. Ria en Trees bieden Bengaalse tassen aan als onderdeel van de actie met de Wilde Ganzen.

 

 

201735601Kerstmarkt Merwebolder 1_resizeOp 20 december 2017 is er kerstmarkt gehouden in de Merwebolder, Touwbaan 1 Sliedrecht.

Physci was daar met een standje aanwezig, om het verhaal te vertellen en voor uw vragen.
Er zijn ook producten/dingen verkocht voor ons doel.

 

 

 

 

Actie Warm Hart KRO

Stichting Physci  verdient een steuntje in de rug, daarom dingde Physci (helaas vergeefs) mee.

Elk jaar geeft KRO een mooi bedrag aan drie goede doelen die op een bijzondere manier bijdragen aan een warme, zorgzame samenleving. KRO-leden kunnen het goede doel aanmelden waar zij vrijwilligerswerk voor doen of dat zij een warm hart toedragen. Deze doelen maken kans op een donatie van €2.500, €5.000 of €10.000.

https://www.kro.nl/geven/stichtingphysci

Agnes Emans uit Zwijndrecht  is één van de deelnemers aan deze actie en probeerde voor haar inzending,  Stichting Physci, zoveel mogelijk stemmen te werven en zo misschien wel € 10.000 te verdienen voor kinderen met een meervoudige beperking in Bangladesh .

Agnes vertelt waarom juist haar goede doel dit financiële steuntje in de rug van de KRO zo verdient:

‘Ieder jaar gaan 2 professionele vrijwilligsters vanuit Nederland naar een van de armste landen van de wereld, Bangladesh, voor het opzetten van een daycare programma en het in stand houden  van zorg.

Hun voornaamste doel is kennisoverdracht zodat Bengaalse werkers en moeders leren zorg te geven aan hun kinderen, oefeningen met hen te doen en hen te stimuleren in hun ontwikkeling voor zover als mogelijk is.

Er is vanuit lokale werkers een team gevormd om de dagbesteding praktisch te realiseren. In de opstart periode gaan zij samen aan de slag in theorie en praktijk. Indien noodzakelijk worden  hulpmiddelen zoals spalken, rolstoelen, looprekjes of stoeltjes verstrekt.

Voor de meeste kinderen is dit een eerste kans op aandacht, respect, zorg, therapie en ontwikkeling.

Resultaat Vastenactie Drechtsteden

Vandaag werd het bestuur verrast met het bereikte resultaat  van Vastenactie 2017 in de Heilige Theresia van Avila parochie (KatholiekeDrechtsteden parochies), wat een geweldig resultaat:
€ 12.722,11 .

Dat parochies een eigen project mogen aandragen als doel voor de Vastenactie is bekend. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot. Een werkgroep van de Heilige Theresia van Avila parochie heeft zich hiervoor ingespannen en dat was een hele klus. Daarvoor zijn veel formaliteiten nodig, en de parochie moet veel documenten aanleveren; er is zelfs een trainingsdag voor gevolgd. Alleen de meest gemotiveerde en goed voorbereide werkgroepen slagen erin inderdaad het project verkozen te krijgen.

De werkgroep van uw parochie heeft hiervoor gestaan en met doorzettingsvermogen is het gelukt Stichting PhySCI en wel het opstarten van de VISVIJVER als goed doel aangemerkt te krijgen voor de Vastenactie 2017.

Een zucht van opluchting was dat,  maar dat was pas stap 1. Erna volgde de organisatie van de activiteiten die voor het Vastenproject zijn bedacht. Bij vele activiteiten mochten wij als vrijwilligers van PhySCI aanwezig zijn en hoe hartverwarmend was dat!

Zoveel vrijwilligers, zoveel mensen zo actief, zoveel leuke activiteiten, origineel en passend en zoveel gehoor kreeg men ook  bij de parochianen. En dat alles voor de gehandicapte kinderen in  Bangladesh. Zij weten nog van niets, maar het is voor hun welbevinden en hun toekomst waar u zich zo ontzettend voor heeft ingezet.

En ja vele weken ging u allen aan de slag. Elke parochie met zijn eigen werkgroep, eigen mensen, eigen ideeën en tomeloze inzet. Er kwamen maaltijden door fantastische koks bereid, er waren markten, bijeenkomsten, vieringen, collectes, workshops zelfs om voelkleden voor de kinderen te fabriceren, rad van avontuur, allerlei heerlijke baksels werden verkocht. Bij velen van u zullen nu violen in de tuin staan.

De werkgroepdames liepen rond in Bengaalse kleding om de sfeer vrolijk en Bengaals te maken.  Wat we vooral zagen en voelden was enthousiasme en verbondenheid.  Mensen die hun uiterste best doen voor een ander, voor gehandicapte kinderen die ze niet kennen, maar waarvan ze zich alleen kunnen voorstellen in welke schrijnende omstandigheden die kinderen geïsoleerd leven.

Dan voel ik het geloof ín en ván de mensen, helpen en delen en je inzetten voor anderen die het minder goed hebben getroffen. Zonder veel aandacht te vragen of zichzelf op de borst te kloppen. Mooie mensen die het geloof maken zoals het volgens mij bedoeld is. Zo levert deze mooie vastenactie niet alleen een Visvijver op voor het dagcentrum in Dinajpur maar een bevestiging van onze verbondenheid met elkaar en met kwetsbare kinderen in Bangladesh.

Het zijn mooie weken geweest, wij hebben ervan genoten en versteld gestaan van de activiteiten. Hartverwarmend was het, waardoor we ons gesteund voelen in ons werk voor de kinderen in Bangladesh, niet alleen door de mooie opbrengst voor de viskweekvijver maar door u allen en de liefde waarmee u het heeft gedaan.

Een prachtige opbrengst : de visvijver komt er !

Hartelijk DANK!!

Vastenactie: visvijver in Dinajpur

De komende weken zijn in diverse betrokken parochies rond de Drechtsteden vele vrijwilligers actief om het doel van de vastenactie: een viskweekvijver in Dinajpur , te bereiken.Logo VA project 2016

De aftrap van de Vastenactie was op donderdag 2  maart. Op vrijdag 10 maart was er een vastenmaaltijd in de Nicolaaskerk in Hendrik Ido Ambacht.
Zondag 5 maart en zondag 12 maart waren er collectes in de kerken in Hendrik Ido Ambacht en Dordrecht voor de viskweekvijver in Bangladesh. Ook waren er verkopen van materialen uit Bangladesh of zelfgemaakte producten voor het goede doel.

Het verdere programma is onder andere als volgt:
vrijdag 24 maart Van 17-22.00u actie voor de viskweekvijver in de kerk Verrezen Christus in Dordrecht.  Activiteit bestaat uit een vastenmaaltijd, de verkoop van materialen en een foto presentatie van het project.
Op zaterdag 1 april is er een actie in de kerk in Sliedrecht; het programma start om 16.00 uur en het eindigt met een nachtwandeling voor de liefhebbers. Er zal een vastenmaaltijd gehouden worden, er zijn workshops, muziek, foto presentatie van het project, verkoop van materialen en nog wat leuke activiteiten.
Op zondag 9 april is er in Hendrik Ido Ambacht en in Zwijndrecht, een viering waar collectes gehouden zullen worden voor het vastenactie doel, de visvijver met daarna een verkooptafel voor het goede doel.

Wij hopen op een groot succes! Heel veel dank daarvoor namens de kinderen in Bangladesh.

Viskwekerij wordt project van de VastenactieLogo VA project 2016

PhySCI streeft ernaar de activiteiten in Bangladesh op termijn zelfvoorzienend worden. Het is dan ook heel fijn dat de Vastenactie het project Fish Farming Pond Dinajpur-Bangladesh als project ondersteunt  (Project nummer 113598). Grofweg betekent dat: de Vastenactie verdubbelt de bedragen die wijzelf bijeenbrengen.
LOGO RASEL 02 transparentDaarmee kan de Association for the Disabled Development (ADD) dit project realiseren.

Wij zullen actief campagne voeren voor dit project, omdat het een belangrijke steun kan zijn voor de exploitatie van de daycare in Dinajpur. De viswekerij kan een belangrijke voedselbron vormen en daarnaast is de vis een verkoopbaar product. De (verwachte) opbrengsten wegen ruimschoots op tegen de kosten. De bijdrage van PhySCI en van de Vastenactie leveren een bedrag op voor de initiële investeringen. Daarna verwachten wij, kan de viskwekerij zonder verdere steun draaien.

Uiteraard blijven wij in nauw contact met ADD, óók wanneer de kwekerij eenmaal in gang is gezet.

 

Marleen loopt voor PHYsci

Op 16 oktober dit jaar is het zo ver: de Marathon van Amsterdam! Niet voor het eerst dat ik een marathon ga rennen, maar wel een bijzondere. Amsterdam is voor mij namelijk praktisch een thuiswedstrijd. Na bijna 10 jaar in onze hoofdstad gewoond te hebben, woont mijn sociale kring voornamelijk daar, waardoor de route hopelijk vol staat met aanmoedigend publiek, om mij onder de 4 uur naar de finish te juichen.

20160902marathon-adamHoewel het al de derde keer is dat ik in de voorbereiding zit, blijft het een zware opgave voor deze race te trainen. Elk weekend lange afstanden rennen, waardoor je niet alleen de uren aan het rennen kwijt bent, maar vrijdagavond vroeg naar bed moet, en zaterdagavond zo moe bent dat je vroeg naar bed wilt. En doordeweeks na het werk snel de avondhap naar binnen werken om nog even die interval training mee te pakken. Gelukkig krijg ik er zo veel energie van, dat ik het met liefde weer doe.

20160903marathon-adamMaar ik doe het niet alleen voor mezelf, ik loop dit jaar extra hard voor stichting PhySCI. Deze stichting is opgericht door Ria Schmitz, de beste vriendin van mijn moeder waar ik vanaf mijn geboorte al over de vloer kom. De stichting richt zich op kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking in het arme land van Bangladesh. Kinderen die nooit de mogelijkheid zullen hebben een marathon te rennen, zoals ik dat nu wel kan doen. Ria reist een aantal maanden per jaar daar naartoe voor kennis overdracht en ondersteuning van lokale werkers en moeders, zodat de kinderen naar een dagbesteding kunnen en kans krijgen op leven. Het is vaak een eerste kans op aandacht, respect, liefde, zorg, therapie en ontwikkeling.

Het mooiste van deze stichting is dat alle reizen die Ria en de andere vrijwilligers maken, en alle kosten die daar bij horen, voor eigen rekening zijn. Dit betekent dus dat ze niet alleen hun tijd investeren, maar ook hun eigen geld. Daardoor kan elke gedoneerde euro direct aan de kinderen besteed worden. Bij welk goed doel zie je dit nog? Fantastisch!

Nu blijf ik keihard trainen om die finish te bereiken, blijven de vrijwilligers van PhySCI zich keihard inzetten voor dit mooie doel, en het enige dat jij maar hoeft te doen is mij te sponsoren!

Dat kan je doen door een bijdrage over te maken op de rekening van PhySCI Banknummer:  NL75 TRIO 0197 741 142  tnv Physiotherapy Support Children International of meld je aan als donateur via Trees@physci.nl.

Dank en heel veel liefs,
Marleen

http://www.tcsamsterdammarathon.nl/