Gerard van Dijk, Penningmeester

Gerard van Dijk, Penningmeester

Heel lang ben ik actief geweest in het jeugdwerk en aansluitend daarop werd ik actief voor de jeugd, op velerlei manieren. Het werk in Bangladesh draag ik dan ook een warm hart toe, vooral nu het in de stichting Physci een stevig fundament heeft, onder andere doordat er meerdere mensen bij betrokken zijn. In mijn werk had ik veel te maken met geld en financiële verantwoording, dus zo werd ik penningmeester.  foto van de penningmeester van Physci naast een wassen beeld van EinsteinHet is echt geen rocketscience, penningmeester zijn van een stichting en dat is voor de Stichting PhySCI ook niet het geval. (Op bijgaande foto sta ik rechts).
Maar zónder geld gaat het niet en we moeten ervoor zorgen dat we de middelen die PHYSCI krijgt zo goed mogelijk besteden. Als we dat goed doen, dan kan er met het geld meer gebeuren en kunnen meer kinderen en hun ouders een menswaardig leven leiden en ook nog vreugde aan elkaar beleven. Dat is mijn zorg.

Heel lang ben ik actief geweest in het jeugdwerk en aansluitend daarop werd ik actief voor de jeugd.
Het werk in Bangladesh draag ik dan ook een warm hart toe, vooral nu het een steviger fundament heeft, onder andere doordat er meer mensen bij betrokken zijn. Met de Stichting die wij hebben gevormd is het mogelijk om ook de begunstigers tegemoet te komen. Zij kunnen de giften aan de stichting aftrekken van hun belastbaar inkomen. Wanneer zij zich langer aan de stichting willen verbinden door een periodieke schenking is zelfs het hele bedrag aftrekbaar. Daar kan ik u meer over vertellen.

Penningmeester zijn blijft een hele zorg: het huishoudboekje moet goed op orde zijn, want ook als er geld binnenkomt en dat is gelukkig zo, dan nog moeten wij schipperen met het geld, want de vraag is altijd groter. De afgelopen periode konden wij heel wat in gang zetten en dat geeft vertrouwen voor de toekomst. Iemand vertelde mij dat Maria Montessori het kind steeds in de mond legde: Leer mij het zelf te doen. Als we daarin slagen, dan is de missie van PhySCI een succes geworden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *