Een nieuw programma

Goede morgen allemaal,

Zijn jullie allemaal druk in de weer? En komt de Sinterklaassfeer er goed in? Hier merk je er niets van.

Vrijdag hadden we een soort feest met alle mensen en kinderen en ouders. Er waren zo’n 180 mensen. Iedereen op de grond zitten. er werd gedanst, gezongen en gesproken ook werden mensen en kinderen herdacht. Dat is wel heel heftig. Vorige week waren er 2 kinderen overleden en die werden ook herdacht en de moeders moesten naar voren komen en hun verhaal doen daarbij moest ik wel even een traantje wegpinken. Het zou je maar ge beuren. of een moeder met een zeer zwaar meervoudig gehandicapt kindje en laat heel trots haar baby zien en het eerste wat je ziet, is dat het een mongooltje is. Moeder zegt tegen iedereen dat haar kindje helemaal gezond is en erkent nog niet dat het een handicap heeft. Je krijgt een brok in je keel. Ook werden er snacks en maaltijden uitgedeeld waar de mensen hier heel blij mee zijn want niet iedereen heeft iedere dag te eten. Natuurlijk moesten Ria en ik ook zingen en dansen.

201632633Gisteren was wel leuk. We hadden al jaren geleden een Belg ontmoet. Deze man bouwt huisjes voor oude en zeer arme mensen. Cham Pier heet hij we waren heel de tijd op zoek naar wol, maar dat was nergens te vinden. Toen mochten we zijn knechtje Rojan lenen. Een zeer pittige Bengaal met een grote mond. De tuk tuk driver wilde ons afzetten en Rojan maakte gelijk een bombarie van jewelste, maar het geld kwam terug. Op de markt wist hij alle paadjes te vinden in het donker, want het licht viel regelmatig uit. Rojan hield ons goed in de gaten en Micheal, onze eigen begeleider, liep achter. We moesten heel wat afdingen, maar we hebben wol voor een mooi prijsje en ook nog hier en daar thee gekregen.

201632632Zondag gewerkt in de Ark huizen waar we zaterdag het programma hebben besproken. Men wil wel nieuwe ideeën, maar het programma houden ze stevig vast. Dus wie weet is het over 2 jaar nog iedere dag twee uur op de grote trom slaan en om een stoel lopen.

Gisteren begonnen met activiteiten voor in het dagprogramma. We gingen Piñata’s maken. Dat doet Marjolein op mijn werk altijd met de mensen van wat lager niveau. Het werd wel een succes we hebben een vis en eend gemaakt. Nu nog drogen. Vandaag gaan we stokweven en het nieuwe programma introduceren wat ik samen met het personeel hebben gemaakt.

Nou mensen een fijne werkweek. Jullie liggen nog lekker te slapen en wij starten onze werkdag.

De groetjes allemaal. Groetjes!

Anne-Rose en Ria.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *