Ervaringen met de spoorkinderen

Goede dag,

201632095roos-aan-het-werkEr zijn al weer een aantal indrukwekkende maar fijne dagen voorbij. Het is hier wel een druk bestaan, want als je er bent dan komt er steeds wat bij. Eerst heb ik op de Rainbowgroep gewerkt en geprobeerd om het programma aan te vullen, maar men zit erg vast aan anderhalf uur tromslaan en dansen. Gelukkig gaan we stilletjes aan wat stapjes vooruit. Het is ook een groepje van 16 jongvolwassenen met een ernstige gedragsproblematiek en getraumatiseerd. De meeste kinderen hebben geen ouders en hebben zich op straat in leven gehouden zoals velen hier. Natuurlijk heeft dat heel wat schade aan hun vertrouwen opgeleverd. We zijn hard aan het werk om het voor de kinderen gezelliger te krijgen en voor de begeleiders fijner om met de jongens te werken. Bij de andere groep loopt het als een trein. Iedereen is heel blij en oefent de nieuwe technieken, maar deze groep heeft dan ook wat minder mensen met storend gedrag of een traumatische achtergrond.

201632897stationskinderenNa alle werkzaamheden zijn we naar de stationskinderen gegaan. Deze kinderen wonen in kleine hutjes of tentjes bij de spoorbaan. Drie keer per week is er club voor de kinderen rond het spoor. Ze worden daar hartelijk ontvangen door een leider en een paar vrijwilligers. Ria en ik liepen langs het spoor en de kinderen brachten ons al naar de club. Er is veel discipline op de club, maar dat moet ook we,l met zoveel kleine schoffies bij elkaar. De kinderen wonen vaak alleen of met een broertje of zusje langs het spoor. Ze slapen er onder een zeiltje of in een hutje. Ze komen gelijk met je kletsen en vragen of je mee speelt. Of lekker knuffelen of op schoot zitten Ze zijn erg vies, niet om aan te zien, maar van die mooie oogjes. En hoe blij worden ze van zo’n middagje onderdak hebben. Voor dat ze naar huis gaan krijgen ze nog een beker melk en een doosje met warm eten. Daar staan ze keurig voor in de rij. De begeleider gaf ook nog wat extra melk mee voor een kindje dat ziek was.

Je zou er zo een heel stel in je koffer willen stoppen om mee naar huis te nemen. Als je de foto’s ziet breekt je hart. Vandaag onze eerste vrije dag gehad. Lekker geluierd.

Iedereen veel plezier met voorbereidingen voor Sinterklaas!

Groetjes van Anne-Rose.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *