Is Sint geweest ?

Hallo allemaal,

Jullie zijn vast verwend door de goedheiligman deze week, ik neem aan dat jullie het gezellig gevierd hebben. Wij krijgen daar niets van mee natuurlijk; hier houden veel andere zaken ons bezig.

Zo vierden we de internationale dag van gehandicapten hier met een uitgebreid programma. Er was een optocht georganiseerd waarin 100 ouders en kinderen van het project hier in meeliepen, een geweldige opkomst vond ik.

Het team hier vond het teleurstellend, ze hadden 150 ouders gevraagd te komen, maar ik vind het helemaal top. Er waren borden met tekst, banners en vooral ook belangrijke mensen uitgenodigd en ook gekomen. Bijvoorbeeld de districtscommissaris en het hoofd van het social welfare bureau. Dat zijn mensen die we nodig hebben om het werk in de gemeenschap goed te kunnen doen.

Er was ook veel pers van lokale en landelijke bladen en de televisie. Daarom zaten we vol verwachting enkele malen voor de buis en ja hoor, we zijn in het nieuws geweest , op drie dagen achtereen. Geweldige reclame en aandacht voor de gehandicapte kinderen en hun familie.

Het werk op het centrum is best chaotisch. Er moet namelijk van alles: nieuwe kinderen onderzoeken, evaluaties van de kinderen die al kwamen, het dagprogramma loopt momenteel niet echt want er zijn twee stafleden veranderd van baan en ze hebben helaas opgezegd bij ons. Dus elke dag kijken we wat heeft prioriteit vandaag en zijn we hard bezig met trainingen na afloop van het programma, om te delen wat beter kan en hoe dan en praktisch te oefenen. We hebben hier samen een programma voor gemaakt zodat de vragen van de staf aan de orde komen.

Er zijn veel heel jonge kinderen aangemeld met diverse problemen. Heel afwisselend en belangrijk. Goed dat de ouders komen met hun kindje. Van heinde en ver, dat is wel belastend voor ouders, zeker in deze tijd van de rijstoogst, waar het werk op het land eigenlijk prioriteit heeft. Des te meer waardering dat men toch komt.

Het is zinvol hier en goed.

Nog 2 weken, dan gaat het team weer zelfstandig verder, hopelijk geïnspireerd door de opfriscursus en de praktische oefensessies.

Groetjes voor nu.
Ria

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *