Kelly Olsthoorn, Vrijwilliger

Afbeelding van Kelly Olsthoorn, aan het werk in Bangla DeshIk ben Kelly Olsthoorn, 32 jaar en woon in Delft. Ik werk op het kinderdienstencentrum ( KDC) Zonnehof in Naaldwijk.  Het KDC is gespecialiseerd in het bieden van zorg en begeleiding aan kinderen met een ernstige meervoudige beperking. Een groep die lijkt op de kinderen waarvoor we in Bangladesh werken.

 

Het KDC waar ik werk is gespecialiseerd in het bieden van zorg en begeleiding aan kinderen met een ernstige meervoudige beperking.Ik werk op een zorg/belevingsgroep met 6 kinderen. Samen met twee andere collega’s bezorgen wij de kinderen een fijne dagbesteding. We zijn gericht op het bieden van zorg, begeleiding en beleven. De kinderen zijn in hun ontwikkeling op lichaamsgebonden niveau en volledig afhankelijk van hun omgeving. De dagbesteding vullen we in met o.a. snoezelen( gericht op basale zintuiglijke waarnemingen als beleving van licht, geluid, geur, smaak en alles wat voelbaar is), zwemmen (met begeleiding), groepsspel, sensopatisch spel (voelen), visuele stimulatie (kijken), beleven van de omgeving (bijvoorbeeld: naar buiten) en het bieden van  muziek beleving.
Mijn ervaring in dit werkveld heeft ertoe geleid dat Ria mij nieuwsgierig heeft gemaakt naar haar werk in Bangladesh en hoe dat zich in Bangladesh ontwikkelt. Haar enthousiaste verhalen over het land, de kinderen en de begeleiding heeft mijn interesse gewekt. Ria vertelde mij over de kinderen die nog vol in de ontwikkeling en in de groei zijn,  waarbij de Bengaalse begeleiding kennis overdracht nodig heeft om dit in goede banen te kunnen leiden. De begeleiding wat graag wil leren en nieuwe vrijwilligers worden met open armen ontvangen.
Mijn doel is te observeren over welke ervaring  de begeleiding beschikt m.b.t. de ontwikkeling en de spel mogelijkheden van het kind. Ik wil mijn kennis overdragen over welk spel mogelijk is bij het kind en hoe het kind via spel kan werken aan zijn/haar ontwikkeling. Daarnaast wil ik kijken naar de communicatie mogelijkheden van de kinderen. Met name bij de EMCB (ernstig meervoudige complex beperkte) kinderen. Welke signalen geven de kinderen, welke signalen worden opgevangen door de begeleiding en hoe kunnen wij als begeleiding op die signalen inspelen. Want dat zijn mijn kwaliteiten.
Groetjes Kelly

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *