Koningin vertrekt naar Bangladesh

foto van een feestpoort in BangladeshHet stond in de krant, dus het is waar. Op donderdag 12 november is Koningin Maxima vertrokken naar Bangladesh, voor een speciale missie. Dat is een mooi vliegtuig geweest, want op een andere plek in dat vliegtuig (denk ik) zat Ria Schmitz, op weg naar haar missie. Koningin Maxima ging praten over microkredieten, Ria nam een geldbedrag mee dat in Nederland is bij elkaar gebracht voor het werk in Mymensingh en Dynajpur, Bangladesh.

Heel veel mensen in Nederland hebben eraan bijgedragen dat er een heel mooi bedrag beschikbaar is voor het opstarten van een nieuwe daycare waar lichamelijk en meervoudig gehandicapte kinderen uit Bangladesh opgevangen worden, fysiotherapie en aandacht krijgen. Dat dagprogramma is een eerste kans in hun leven om misschien ooit naar school te kunnen gaan, ondanks de handicap. En juist onderwijs is een sleutel naar een rol in de maatschappij. Maar ook als dat niet lukt kan in hun leven veel verbeterd worden. Daartoe vindt kennisoverdracht plaats aan lokale werkers en de ouders van de kinderen.Maar er is meer

Foto van het bestuur dat een cheque in ontvangst neemt.De zaterdag daarop kon het achtergebleven deel van het bestuur, versterkt door Kees en Kelly een cheque in ontvangst nemen van de kringloopwinkel in ’s-Gravenzande: Re-sell. Door de verkoop van nog mooie spullen die andere mensen niet meer nodig hebben tegen kleine prijsjes kunnen zij heel wat doelen steunen, waaronder de nieuwe daycare in Dynajpur. Dat bedrag van wel € 3.500,– geeft het laatste zetje aan de start van het project. In een kort woordje onderstreepte Kelly het belang van het project en zij nam de cheque in ontvangst, want zij is er geweest. Al met al een mooie start voor het verblijf in Bangladesh.

Gerard van Dijk
www.physci.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *