Ria Schmitz, voorzitter

Ik ben Ria Schmitz, ik ben fysiotherapeut. Ongeveer acht jaar geleden reisde ik voor het eerst naar Bangladesh om daar als vrijwilliger te werken met kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking. foto van Ria Schmitz, voorzitter van PhysciAcht weken was ik er en daarna was ik helemaal verloren, een nieuw levensdoel had ik gevonden.  Mijn hart ligt bij dit werk. Ik heb daar gemerkt hoeveel ik kon doen met mijn handen en kennis, want de Bengaalse mensen waren heel enthousiast om te leren in het werken met kinderen met een handicap. Kennisoverdracht is mijn belangrijkste kracht en als je dan na 2 jaar terugkomt en ziet wat men met de  kennis heeft gedaan, dan is dat heel bemoedigend.  Het werkt en  het helpt de kinderen met een handicap vooruit. Hierin vind ik mijn inspiratie en energie om te doen wat nodig is.

Steeds ging ik weer terug naar Bangladesh maar 2 jaar geleden heb ik besloten Stichting PhySCI op te richten. Want  kennisoverdracht is weliswaar belangrijk maar de kinderen hebben ook hulpmiddelen nodig, soms spalken of een looprekje, een rolstoel of een andere voorziening.
Door PhySCI en ondersteuning van donateurs, vrijwilligers en belangstellenden kunnen wij meer doen, dagbehandelcentra realiseren  en nieuwe initiatieven ontplooien om het leven van gehandicapte kinderen te verbeteren, ze te helpen op eigen benen te staan of een stapje verder in hun leven te komen.
Want wij vinden elk kind belangrijk, in Nederland, in Bangladesh of waar ook ter wereld en alles wat ik kan bijdragen aan het geluk van een kind, wat extra kwetsbaar is door zijn handicap, zal ik met heel mijn hart doen.
De kinderen krijgen door ons werk een kans op leven en geluk.
Sinds 1979 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Eigenlijk wilde ik altijd al met kinderen werken en alweer ruim 20 jaar werk ik in Nederland met kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking.. Prachtig werk met een doelgroep helemaal naar mijn hart. Nu ik ook mijn kennis in kan zetten in Bangladesh voor de gehandicapte kinderen daar voelt dat als mijn tweede carrière.
Geweldig dat ik iets kan betekenen voor  kwetsbare kansarme kinderen.
Ria

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *