Ria Schmitz, Voorzitter

201529205physci-speelgoedIn 2013 heb ik besloten Stichting PhySCI op te richten, want elk kind is belangrijk, in Nederland, in Bangladesh of waar ook ter wereld. Alles wat wij kunnen bijdragen aan het geluk van een kind, wat extra kwetsbaar is door zijn handicap, verdient het. De kinderen krijgen door ons werk een kans op leven en geluk.
Hierin vind ik mijn inspiratie en energie om te doen wat nodig is.
Ik ben Ria Schmitz, ik ben 59 jaar, getrouwd en ik heb 2 dochters.
Sinds 1979 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Aanvankelijk in een particuliere praktijk, wat heel gevarieerd werk was.  Toch wilde ik eigenlijk vanaf het begin met kinderen werken. Na 12 1/2 jaar in de praktijk heb ik de overstap gewaagd. Daar was eerst omscholing voor nodig, die ik met veel plezier en interesse heb aangepakt
Nu werk ik al weer ruim 20 jaar met kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking.
Prachtig werk met een doelgroep helemaal naar mijn hart. Op diverse locaties heb ik gewerkt en zo heb ik veel ervaring en kennis kunnen opdoen in het werken met deze bijzondere kinderen. Want dat is belangrijk in ons vak: je leert het pas in de praktijk.
Ongeveer 8 jaar geleden kwam ik in aanraking met Stichting Niketan die op het platteland van Bangladesh dagcentra had opgezet voor kinderen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Als vrijwilliger toog ik daarheen voor 8 weken en daarna was ik helemaal verloren. Ik heb daar gemerkt hoeveel ik kon doen met mijn handen en kennis, want de Bengaalse mensen waren heel enthousiast om te leren in het werken met kinderen met een handicap. Kennisoverdracht is mijn belangrijkste kracht en als je dan na 2 jaar terugkomt en ziet wat men met de  kennis heeft gedaan, dan is dat heel bemoedigend.  Het werkt en  het helpt de kinderen met een handicap vooruit.
Steeds ging ik weer terug naar Bangladesh maar 2 jaar geleden heb ik besloten Stichting PhySCI op te richten. Want  kennisoverdracht is weliswaar belangrijk maar de kinderen hebben ook hulpmiddelen nodig, soms spalken of een looprekje, een rolstoel of een andere voorziening.
Door PhySCI en ondersteuning van donateurs, vrijwilligers en belangstellenden kunnen wij meer doen, dagbehandelcentra realiseren  en nieuwe initiatieven ontplooien om het leven van gehandicapte kinderen te verbeteren, ze te helpen op eigen benen te staan of een stapje verder in hun leven te komen.
Want wij vinden elk kind belangrijk, in Nederland, in Bangladesh of waar ook ter wereld en alles wat ik kan bijdragen aan het geluk van een kind, wat extra kwetsbaar is door zijn handicap, zal ik met heel mijn hart doen.
De kinderen krijgen door ons werk een kans op leven en geluk.
Hierin vind ik mijn inspiratie en energie om te doen wat nodig is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *