Acties voor Physci

PhySCI was aanwezig op de goederenmarkt in Zevenbergen op 13 mei 2023.

Hier werkt een hele enthousiaste groep vrijwilligers ontzettend hard voor goede doelen waar wij in de opbrengst mogen delen. Het is altijd zo n gezellige en hartverwarmende dag waar vrijwilligers van PHYSCI graag bij zijn.

Op 17 juni 2023 was er de Bolderbraderie in Sliedrecht waar PhySCI een mooie kraam had, met veel zelfgemaakte produkten door lieve vrijwilligers.

Het was een warme dag met veel gezelligheid en een  mooie opbrengst en PR

voor PHYSCI.

Op 21 mei was de jaarlijkse sponsorfietstocht voor PHYSCI.

Dat was een jubileum, het 5 e jaar al weer!

De tocht begon nu in Loosduinen en deelnemers konden kiezen: ‘door stad en bad’ of ‘Door duin en tuin’.

Een geslaagde dag met mooie opbrengst van ruim € 2150,- .Prachtig.

Club van 100 Stichting PhySCI

De Club van 100 PhySCI is een initiatief van één van de donateurs van Stichting PhySCI.
Een club van 100 is een fiscaal vriendelijke manier van sponsoring van een goed doel dat u een warm hart toedraagt. Wij hopen dat wij u met dit bericht enthousiast krijgen om lid te worden van de Club van 100 van de Stichting PhySCI.

Ais u lid wordt sponsort u jaarlijks 100,- of meer, volgens een overeenkomst die u voor 5 jaar (of voor onbepaalde tijd) aangaat. Hierdoor is uw gift voor 100 % fiscaal aftrekbaar en de Stichting PhySCI wordt met uw gift in de gelegenheid gesteld het werk voor de kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking in Bangladesh te realiseren.

Voor de leden van de Club van 100 PhySCI die bedrijfsmatig deelnemen wordt een pagina op de website ingericht waarop indien gewenst, het bedrijfslogo, wordt geplaatst. Ook zullen wij u, indien gewenst, vermelden in onze nieuwsbrieven.

Hoe is de procedure?
Nieuwe leden van de
Club van 100 PhySCI melden zich aan bij Aarnout Melis, aarnout@physci.nl ( penningmeester van PhySCI) met het formulier voor een periodieke gift ( PG). Namens PhySCI aangevuld en ondertekend, ontvangen de leden hun deel van de PG retour.

PhySCI houdt de leden van de Club van 100 PhySCI in een apart bestand bij en verzoekt de leden van deze club aan het begin van elk jaar schriftelijk of per e-mail om de ‘contributie’ te voldoen.

De leden van Club van 100 PhySCI ontvangen periodiek een update en regelmatig de nieuwsbrief.

Spelen en leren

In Mymensingh zijn moederbijeenkomsten
De moeders zijn enthousiast, nemen actief deel en genieten van deze bijeenkomsten.

 

 De moeders vinden de speeltuin ook zo leuk….

 

Deze week zijn er weer veel hulpmiddelen verstrekt voor de kinderen in Dinajpur.  Mooie materialen die het verschil kunnen maken voor hun mobiliteit, mogelijkheden en voorwaarden voor leren en spelen.

 

Een koe kan veel verschil maken

In Bangladesh werken we met en voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking. Maar in Bangladesh is een kind met een beperking een groot probleem. Voor ouders is het extra zwaar, ze hebben handen te kort en kunnen vaak minder werken door de grote zorg.

Daarom beperkt onze zorg zich niet alleen tot zorg voor de kinderen maar willen we de lasten van de gezinnen ook graag verlichten. Zo is bijvoorbeeld een koe voor een gezin een groot bezit. Door een koe is er melk, een kalfje kan verkocht worden, daar kopen mensen dan weer een geit voor of kippen.  Zo wordt een verbetering voor de gezinnen in gang gezet voor voedsel en gezinsinkomen. Wat start met een koe heeft veel meer effect.

Door donaties in 2021 konden we acht gezinnen een koe schenken. De gezinnen zijn er mee geholpen beter in hun levensonderhoud te voorzien.

Wat klein lijkt is in werkelijkheid groot.
Geweldig dat u dit mogelijk heeft gemaakt.
Deze ondersteuning geeft de gezinnen hoop voor de toekomst.

Hier enkele fotos van de blije ouders die door u een koe konden ontvangen.   

 

          

 

Fietstocht op 15 mei 2022

Op zondag 15 mei houdt Physci de jaarlijkse fietstocht. Kees en Fred zijn al druk bezig met de route.

In bijgaande folder vindt u alle informatie.

20220225Fietstocht Bangladesh 2022 inschrijving  

 

 

Voedselhulp weer nodig

Lieve mensen, 
We zien beelden in het nieuws, in vele landen geeft het Corona virus problemen in de voedselvoorziening van vooral de arme mensen.  Zo ook in Bangladesh. 
De Corona situatie is nu zeer ernstig door de nieuwe Indiase variant. We hebben de betrokken gezinnen op het hart gedrukt niet te reizen, afstand te houden enz. Het gevolg is wel dat mensen niet op pad kunnen om iets te verdienen. Vorig jaar konden we veel gezinnen vooruit helpen met zaden voor tuinen, inrichting van winkels, koeien, geiten, kippen, naaimachines met naailessen. Zo kunnen nu een aantal gezinnen zich beter redden en hoeven geen beroep op ons te doen, 60 gezinnen voorzien in hun eigen onderhoud. 
Anderen komen toch bij ons om hulp, we zijn begonnen met het verstrekken van voedselpakketten gelukkig. We zijn blij dat we kunnen helpen want goede voeding is de basis van het leven.
Echter we hebben uw hulp nodig, nu de strenge lockdown voortduurt en de gezondheidssituatie nog verslechterd.  Kunt u ons helpen? 

Een voedselpakket kost nu € 25,- daar kan een gezin weer een maand van eten. 

Hartelijke groeten, 
Ria Schmitz
Fysiotherapeut
Voorzitter Stichting PhySCI

Physiotherapy Support Children International
Bank: NL75TRIO 0197741142

Fietsen voor Physci

Zondag 6 juni was een prachtige, zonnige dag om te fietsen en dat hebben jullie gedaan ook!! Liefst 1.750 kilometers zijn er weggetrapt, of worden er nog getrapt door de mensen die de route later rijden. Bij de 28 deelnemers en 1 passagiertje van gisteren zat de stemming er goed in en op de reacties afgaande heeft iedereen het zeer naar de zin gehad.   

Dat gold zeker ook voor de organisatie om te zien hoeveel mensen genieten van een stuk fietsen voor het goede doel. En daar gaat het natuurlijk om, want met jullie bijdragen en die van de gulle sponsors hebben jullie allen samen € 1.761,50 bij elkaar gebracht. Geweldig!!  De kinderen en staf in de dagcentra in Bangladesh worden er goed mee geholpen.  

Bij deze wil ook Miranda en Rob hartelijk bedanken voor hun gastvrijheid op de startplaats, een perfecte locatie. En ook dank aan Fred en Anja die de hele dag in de zon “op hun geitenwollen sokken”, paarden en wilde vrouwen getrotseerd hebben, om de langskomende fietsers van een lekkere samosa te voorzien.

 Iedereen een hele fijne zomer gewenst, hopelijk met wat meer vrijheid dan vorig jaar. En wie weet volgend jaar weer een rondje fietsen voor Bangladesh en PhySCI.

 Kees

Boeken voor CP daycare Mymensing

Vandaag mocht ik bij Biblionef boeken ophalen voor de CP Daycare in Mymensingh. Ze worden gratis beschikbaar gesteld om een klein bibliotheekje te maken voor kinderen in ontwikkelingslanden. Ze zijn special uitgezocht voor onze doelgroep. De kinderen kunnen voelen, kijken  luisteren, ervaren en leren. 

Geweldig, zo kleurrijk en mooi. 

Ze gaan mee in de koffers naar Bangladesh, we hopen dat het dit jaar nog kan. Het wordt wel een flink zwaar koffertje, maar dat gaat lukken. 

Veel dank aan Biblionef. 

Groetjes Ria 

Kees en Fred hebben weer een fietstocht uitgezet voor 6 juni aanstaande.  Vanwege corona is er één startplaats in Westerlee (De Lier), met ruimere starttijd en meerdere mogelijkheden voor de route, zodat we een betere spreiding krijgen. De kortste route is 28 km. Deze kunt u zelf met verschillende extra lussen uitbreiden tot 50 km.
De route voert u dwars door het groene Midden-Delfland. Over prachtige fietspaden, mooie plattelandsweggetjes en enkele oude dorpscentra. Onderweg zijn er diverse pleisterplaatsen voor een hapje of drankje, voor zover de coronamaatregelen dit toestaan.
In bijgaande folder leest u er alles over.
20210410PhySCI Fietstocht 2021 Inschrijven

Doet u weer mee?

THUIS voor kerstengeltjes gezocht !

Steeds zijn er mensen creatief bezig voor PhySCI. Ook al gaan markten niet door, er wordt toch gewerkt aan kunstartikelen voor de verkoop. Zo bijvoorbeeld in Naarden, bedoeld voor de Kerstmarkt maar die gaat helaas niet door. Daarom deze actie:

THUIS voor unieke engeltjes gezocht !

hoewel ze erg lief, mooi en divers zijn ! Dit ligt niet aan hen maar aan het bekende virus. Toch willen we hen een mooie kerst geven in een gezellige omgeving dus …….als u een plekje voor een van  hen heeft maak dan uw keuze op  WWW.KeramiekvanJenny.nl

Prijzen exclusief verzendkosten:
Engeltjes variërend in maat vanaf €5, tot € 17,50

Schaaltjes in bladvorm variërend in maat vanaf € 3,– tot € 7,50
Vogeltje/kikker/schaapje variërend in maat vanaf € 3,– tot € 7,50
combineren met schaaltjes goed mogelijk.

NATUURLIJK IS DE OPBRENGST VOOR PhySCI Bangladesh
Als het mogelijk is zullen we de bestellingen aan huis of afhaalpunt in de buurt afleveren.
Per post zijn de verzendkosten €6,75

3E PhySCI Fietstocht voor Bangladesh!

zondag 17 mei 2020

We leven momenteel in een ongekende en vreemde situatie door het coronavirus en alle maatregelen die daarvoor getroffen worden.

Helaas wordt ook onze jaarlijkse happening hierdoor onmogelijk en zijn we genoodzaakt om de fietstocht dit jaar niet door te laten gaan. De route bewaren we tot volgend voorjaar.

We rekenen op uw begrip gezien de bijzondere omstandigheden waarin we allemaal verkeren.
We hopen dat u goed en gezond door deze onzekere periode heen komt.

Graag zien wij u volgend jaar weer enthousiast terug bij onze fietstocht!

     Kees en Fred

Met degenen die zich al hadden ingeschreven en betaald nemen we contact op i.v.m. teruggave van het inschrijfgeld.

www.physci.nl            www.wildeganzen.nl

3e PhySCI Fietstocht voor Bangladesh!

zondag 17 mei 2020

Het is dit jaar alweer de derde keer dat we een fietstocht organiseren waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan de kinderen op de projecten van PhySCI in Bangladesh.

Om de ruim 250 gehandicapte kinderen in de dagcentra in Phulbari en in Meymensingh de juiste zorg te kunnen geven, heeft de Stichting PhySCI veel geld nodig. Voor hulpmiddelen voor de kinderen, voor de huur, voor een eenvoudige maaltijd als de kinderen op het dagcentrum zijn. En niet te vergeten voor de enthousiaste lokale staf die hun uiterste best doen het leven van de kinderen te verbeteren, samen met de ouders.

Op zondag 17 mei kunt u weer deelnemen aan de PhySCI fietstocht.

We hebben nieuwe routes van 25 en van 50 km voor u uitgezet dwars door het groene Midden-Delfland. Over prachtige fietspaden, mooie plattelandsweggetjes en oversteek met het zelfbedieningsvoetveer.
Starten kan zowel vanuit Delft-Zuid als vanuit Westerlee (De Lier).
Er zijn onderweg diverse pleisterplaatsen voor een hapje of drankje.

.

U kunt zich aanmelden via kees@physci.nl. Vermeld naam, startplaats, aantal volwassenen en kinderen, de afstand die u denkt te rijden (wijzigen kan op dag zelf nog), betaalwijze contant of per bank. Op de dag zelf aanmelden mag ook; voor ons is het fijn als we het eerder weten.

Startplaatsen:
1 – Delft: bij Christa en Vincent, Rotterdamseweg 432, 2629 HH Delft
Ca. 10 minuten fietsen van NS-station Delft Zuid. Parkeren langs R’damseweg.

2 – Westerlee: bij Miranda en Rob, Leemolen 8, 2678 MH De Lier
Voldoende parkeergelegenheid op de Leemolen.

Starttijd:         Vanaf 9:00 uur voor 25 km & 50 km.

Inschrijfgeld:  € 20,00 per volwassene, kinderen gratis.

Vòòr 16 mei overmaken op bankrekening NL75 TRIO 0197741142 t.n.v. Stichting
PhySCI o.v.v. Fietstocht Bangladesh, of contant gepast op de dag zelf.

Uw inschrijfgeld zal weer goed worden besteed. En u kunt uzelf natuurlijk ook nog eens door anderen laten sponsoren om de opbrengst nog hoger te maken. Graag zelfs!

Wij hopen dat u mee doet!  Vraag vrienden en bekenden ook mee te doen!

     Kees en Fred

Bent u die zondag verhinderd? Geen nood. Schrijf u in, betaal per bank en wij sturen u ná 17 mei de routebeschrijving per mail. Dan kunt u de tocht rijden wanneer het u uitkomt!

Met Bengaalse versnaperingen !

www.physci.nl                   www.wildeganzen.nl

Marleen loopt voor Physci

Op 16 oktober dit jaar is het zo ver: de Marathon van Amsterdam! Niet voor het eerst dat ik een marathon ga rennen, maar wel een bijzondere. Amsterdam is voor mij namelijk praktisch een thuiswedstrijd. Na bijna 10 jaar in onze hoofdstad gewoond te hebben, woont mijn sociale kring voornamelijk daar, waardoor de route hopelijk vol staat met aanmoedigend publiek, om mij onder de 4 uur naar de finish te juichen.

20160902marathon-adam

Hoewel het al de derde keer is dat ik in de voorbereiding zit, blijft het een zware opgave voor deze race te trainen. Elk weekend lange afstanden rennen, waardoor je niet alleen de uren aan het rennen kwijt bent, maar vrijdagavond vroeg naar bed moet, en zaterdagavond zo moe bent dat je vroeg naar bed wilt. En doordeweeks na het werk snel de avondhap naar binnen werken om nog even die interval training mee te pakken. Gelukkig krijg ik er zo veel energie van, dat ik het met liefde weer doe.

20160903marathon-adam

Maar ik doe het niet alleen voor mezelf, ik loop dit jaar extra hard voor

stichting PhySCI. Deze stichting is opgericht door Ria Schmitz, de beste vriendin van mijn moeder waar ik vanaf mijn geboort

e al over de vloer kom. De stichting richt zich op kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking in het arme land van Bangladesh. Kinderen die nooit de mogelijkheid zullen hebben een marathon te rennen, zoals ik dat nu wel kan doen. Ria reist een aantal maanden per jaar daar naartoe voor kennis overdracht en ondersteuning van lokale werkers en moeders, zodat de kinderen naar een dagbesteding kunnen en kans krijgen op leven. Het is vaak een eerste kans op aandacht, respect, liefde, zorg, therapie en ontwikkeling.

Het mooiste van deze stichting is dat alle reizen die Ria en de andere vrijwilligers maken, en alle kosten die daar bij horen, voor eigen rekening zijn. Dit betekent dus dat ze niet alleen hun tijd investeren, maar ook hun eigen geld. Daardoor kan elke gedoneerde euro direct aan de kinderen besteed worden. Bij welk goed doel zie je dit nog? Fantastisch!

Nu blijf ik keihar

d trainen om die finish te bereiken, blijven de vrijwilligers van PhySCI zich keihard inzetten voor dit mooie doel, en het enige dat jij maar hoeft te doen is mij te sponsoren!

Dat kan je doen door een bijdrage over te maken op de rekening van PhySCI Banknummer:  NL75 TRIO 0197 741 142  tnv Physiotherapy Support Children International of meld je aan als donateur via Trees@physci.nl.

Dank en heel veel liefs,

Marleen

http://www.tcsamsterdammarathon.nl/