Vliegende riksjaw

Hallo allemaal,
Dank voor jullie gezellige mailtjes, dat helpt me vaak even de avond door. Vandaag schrijf ik jullie het een en ander over het huiselijk leven hier.
foto van de eenvoudige brug in BangladeshDe kakkerlak lijkt verhuisd, jippie, dat zit een stuk rustiger hoewel ik mijn domeinen nog steeds met enige voorzichtigheid betreed. Dan kijk ik eerst even of de kust veilig is als ik binnenkom. Michal maakt dan ook even een rondje of er nog iets gevangen moet worden, fijn zo ’n bodyguard!
Voor jullie is het lekker weekend, voor mij alweer voorbij, want gisteren had ik vrij. Nou ja vrij…… ’s morgens verslagen zitten schrijven, want dat zijn er errug veel. We waren bij Juma op de lunch gevraagd, dit is vooral wachten in je eentje in een kamer omdat een gastvrouw niet samen met de gasten eet, maar pas erna.
Het smaakte overigens prima, ze had wel haar best gedaan met koken, maar de aandacht voor de gasten is minimaal hier in dit land. …. ( tenzij je in een dorpje bent, dan staat het hele dorp zo ongeveer op je bord).
foto van zonsondergang in BangladeshNa de maaltijd zouden we met elkaar naar de overkant van de rivier gaan om daar lekker langs de velden te rijden achter op de brommer. Tenminste dat was mijn plan, het werd een wandeltocht met veel wachten en laag tempo, maar uiteindelijk viel de avond over de velden en was het toch een fijne tocht met mooie vergezichten. Ik vond het heerlijk om even buiten te zijn, want door de week lukt dat niet vaak. We beginnen vroeg en werken tot het bijna donker is en dan moet ik naar binnen.
Vandaag echter zijn Michal ( bodyguard ) en ik na het werk even lekker gaan shoppen in een vliegende riksjaw. Ja, want het gaat lekker hard met die motortjes en dat is heerlijk op zo ’n warme dag als vandaag. Ik hoor dat het bij jullie regent en regent en waait. Welnu,  hier is het 30 graden overdag en  in de avond koelt het wat af. Ik heb het ’s avonds nog niet koud gelukkig, zit wel in mijn bontje. Het is onrustig op straat met stakingen en samenscholingen. Alles heeft weer te maken met de politiek, helaas wordt er zo weinig mee bereikt.
Gisteren heb ik met Michal ook mijn tassen geleegd en het speelgoed en materiaal gesorteerd op locatie, zodat alles eerlijk verdeeld wordt, zoals ik in mijn hoofd had.
Dan komt er best  nog wel veel uit die tas. Daar zijn de kinderen straks weer blij mee.
Ook ben ik al aan het nadenken hoe ik mijn haar ga wassen. Ik heb me voorgenomen mijn haar pas te wassen als ik mijn borstel er niet meer doorheen krijg, helaas is dat moment sneller aangebroken dan ik dacht. Maar ja, die koude douche vind ik niet zo prettig, dus misschien een bucket shower organiseren, dit is warm water koken en vanuit een emmer warm water met een klein emmertje mezelf overgieten. In Nepal in de bergen vond ik dat een weldaad want het was daar best koud. Nu proberen dus met haren wassen. De was heb ik nog uit kunnen stellen, ik heb nog niet zoveel tijd gehad en probeer zo min mogelijk te wassen. Ik heb nog wat stelletjes kleding dus even uittellen hoe ik uitkom. Is geen luiheid hoor, ( beetje misschien) maar ik moet ’s morgens de was ophangen in de zon op het dak en ’s avonds voor het donker binnen halen, voordat iemand anders hem binnen haalt en ik zonder onderbroekjes zit. Dus uit praktisch oogpunt heb ik nog geen geschikt moment gevonden.
Vandaag ben ik bij de dagcentra van Tina geweest. Dat was een gezellig weerzien van heeeeeel veel kinderen, fantastische leidsters met veel energie en een warme sfeer.
Nu mijn maaltijd klaar is ga ik maar weer aan de verslagen.
Vandaag heb ik kool gegeten. Heeeeeeerlijk, lekker Nederlands !!!
Groetjes en liefs Ria

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *