Vrije dag,

Met het jongetje van het verbrandongeluk is het goed, hij heeft alleen rode plekken, geen blaren en geen pijn meer. Huiselijk Bengaals leven…

Na een volle leuke week heb ik vandaag vrij.

Er zijn na gisteren 24 kinderen gezien en dat was intensief maar erg leuk. Ook al hebben ze allemaal een hersenbeschadiging, ze zijn toch allemaal verschillend. Dat houdt mij scherp en zorgt ervoor dat ieder kind toch weer een eigen plannetje heeft voor het komende jaar. Ze zijn aandoenlijk, grappig, lief of ondeugend, zoals kinderen moeten zijn, dat is genieten. Ze kunnen weleens bang zijn voor me, maar dit jaar valt het mee, ik ben een beetje te wit.  Een jochie kroop gelijk om mijn nek en bedolf me onder kusjes,  ( niet alleen bij mij hoor) toen ik hem even losliet bleef hij om mijn nek hangen, net een aapje, een heerlijk ventje.

De eerste dag training geven houden we er in, want nu zijn de stafleden actiever tijdens de onderzoeken en durven ze ook meer te proberen. Dat is erg leuk om te zien en het gaat best goed. Ondertussen zit ik het verslag in te typen. Steeds oefenen we tussendoor dingen en geef ik uitleg, waarom iets zo gaat, of we bedenken het samen. Praktisch gelijk oefenen zeg maar, totdat het goed gaat en er gebeurt wat de bedoeling is. Zelf ervaren is beter leren, dan het zien doen. Moeders doen mee voor thuis. Het gaat veel interactiever dan ooit, gelukkig. Ik deed het altijd zo, maar nu krijg ik meer antwoord als ik wat vraag, haha. Aan het eind van de dag evalueren we: wat ging er goed vandaag en wat kan beter. Reflectie: daar zijn ze wel eerlijk in, heel leuk.

Een staflid zat op bettelnoot te kauwen na het eten, dat is een soort genotsmiddel. Dit vind ik respectloos naar de moeders toe, met volle mond vragen stellen, dus dat zei ik. Bij de evaluatie zei hij zelf gelukkig: “Ik ga geen bettelnoot meer eten tijdens het werken.” Wat hij in zijn vrije tijd doet moet hij weten, je tanden kleuren er rood en later zwart van. Het is geen gezicht, maar hier veel voorkomend, getsie!

Vandaag dus vrij en dus ook vrij genomen.

Omdat ik niet zelf kan koken hier wordt er ‘s avonds een kan heet water gebracht en ‘s ochtends een glas heet water. Vanmorgen heb ik een extra kan gevraagd. Ik gebruik de kan van ‘s avonds namelijk voor een bucket shower in de ochtend, zodat het water waarmee ik me was niet zo koud is. Heerlijk !!!! Vandaag met het extra water mijn haar gewassen, gaat prima zo. Erna de was van de eerste week gedaan.

Het heeft hier twee nachten en een dag heel hard geregend, maar vandaag scheen de zon weer.  Dat komt niet vaak voor als ik er ben, zoveel regen. Ik dacht even: “Het regenseizoen keert toch niet terug…..” want onmiddellijk is alle stoffigheid blubber geworden en daar loop ik dan op mijn slippertjes doorheen, net als alle Bengalen, met alle derrie die er ook ligt.

Vandaag kon ik ook mijn huisje luchten, het is namelijk zo vochtig dat er water op de grond staat. Omdat ik ‘s morgens vroeg wegga en in het donker terugkom, blijven de luiken dicht en komt de zon niet binnen. Om te voorkomen dat mijn spulletjes gaan schimmelen heb ik vandaag alles open gehad en nu trekt het al een beetje weg, het water. Eerst dacht ik dat het inregende, maar nee, zó vochtig is het hier.

Ik heb het boek van Hugo Borst gelezen, Ma, erg mooi geschreven en nagedacht over trainingen. Ik krijg nog 3 dagen trainingen. Wat ga ik doen?? Fysiotherapie trainingen doe ik inmiddels uit mijn hoofd, maar de andere 2 dagen moet ik nog even kijken. Ik denk er aan om zelf ocean drums te gaan maken, manden hebben ze hier, lijkt me wel een leuke afwisseling met leren. Zou pijltjes schieten verantwoord zijn voor de stationskinderen? Je weet wel, zo met een stukje electriciteitspijp? Ik vond het vroeger leuk maar misschien is het wat te ondeugend, wat denken jullie? Als jullie creatieve ideeën hebben hoor ik het graag. Lesstof heb ik genoeg, ik zoek nog wat gezellige knutselvariaties.

Ik ga zo op bezoek bij een groepsleidster, toch nog even op pad.

Groetjes en fijn weekend voor jullie, het mijne is al weer om.

Ria

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *