Zes rolstoelen van de Josephclub (Zeist)

Dit jaar heeft de Josephclub zich ingezet voor  Stichting PhySCI en wel voor de kinderen met een lichamelijke of meervoudige handicap in Bangladesh.

201626304rolstoel-jozefclubTijdens bijeenkomsten maakten zij kunstwerken,  van materialen uit de natuur, om te verkopen voor dit goede doel. Er werden insectenhuisjes in elkaar gezet, boomschors of plankjes versierd, sierdoosjes gemaakt en wat al meer. Ook was er een kaarsenmakerij waar u vast mooie kopjes gevuld met kaars van hebt gezien en misschien wel hebt gekocht.

20162630rolstoel-jozefclubHet  is niet alleen een mooi resultaat voor de kinderen in Bangladesh maar ook zo waardevol dat kinderen in Nederland zich er bewust van worden dat kinderen in Bangladesh en natuurlijk in nog veel meer landen niet zo’n fijn leven hebben. Dat ze geen warm bedje hebben, geen aandacht, geen zorg, geen behandeling krijgen als ze die nodig hebben en ook niet naar school mogen of kunnen.

201626303rolstoel-jozefclubOm dit te illustreren keken de kinderen naar een fotopresentatie van het project in Bangladesh. Zij keken hun ogen uit naar de huisjes, de keukentjes, de kleioventjes en vooral naar de kinderen waar ze zich voor ingezet hebben. Met extra motivatie gingen ze toen knutselen, zagen, lijmen, timmeren en met de boormachine aan de slag. Heel stoer en zo geweldig.

Nu de activiteiten zijn afgerond, mocht Stichting PhySCI een prachtig bedrag ontvangen van:    € 1.000,-

201626301rolstoel-jozefclubHiervan kunnen we wel vijf of zes rolstoelen laten maken in Bangladesh

Dit is zo geweldig voor de kinderen die niet zullen leren lopen, rennen, staan, voortbewegen. Ze kunnen er namelijk wel mee naar school en met hun handen aan de slag en leren en lezen en spelen.

Ria Schmitz,
Fysiotherapeut
Voorzitter Stichting PhySCI.

Hartelijk dank!!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *